Réspiac Határozd meg a réspiacod

Réspiac Határozd meg a réspiacod

Mitől nem keres pénzt seregnyi hálózatépítő pénzt az üzletével?
A válasz nagyon egyszerű. Nem megfelelően kommunikálnak, pontosabban nem azokhoz akikhez kellene.

Réspiac Határozd meg a réspiacod

Képzelj el egy piacot a piacon mindenféle termék található. Nézzük pl: egy terméket mondjuk valaki kolbászt árul, ebben az esetben olyan emberek fogják felkeresni akik kolbászt akarnak vásárolni, lehet, hogy lesznek akik megnézik, de valójában csak azok keresik akik kolbászt akarnak venni. Ezt nevezhetjük rés piacnak, mert egy kis rész az aki kolbászt akar vásárolni nem akar mindenki kolbászt venni. Aki nem akar kolbászt venni az nem is vesz.

Így van ez az interneten is. Az embereknek meg vannak a sajátos igényeik és csak azt fogják meg vásárolni amire szükségük van. Ezért fontos ismerni a célközönségünket a réspiacot.

Érdekelne valakit az étrend kiegészítő aki a megszokott étrendet alkalmazva él. Nem, miért érdekelné?
Az emberek nagy részét érdekli az arcán az a kis szarkaláb? Dehogy is egyáltalán nem érdekli. Szerinted az mlm-es pénzkereset érdekli? Az sem érdekli.

Ez azért nem azt jelenti, hogy senkit sem érdekel az üzlet vagy termék amit értékesítesz. Mindössze annyit jelent, hogy nem az ismerőseiddel fogsz nagy üzletet építeni.

Ismerd meg a réspiac módszertanát, hisz így fogsz működőképes üzletet felépíteni.

Kezdjük azzal mi a piac?

Réspiac Határozd meg a réspiacod

A piac fogalmán tágabb, gazdasági értelemben minden olyan – tényleges, vagy akár elvont – helyet értünk, ahol egy vagy több jószág és (vagy) a pénz cseréje zajlik.

A piac minden olyan hely ahol emberek eladnak és megvesznek dolgokat. (Wikipédia: Piac fogalma)

A réspiac tulajdonképpen egy kicsit szűkebb része a nagy-nagy piacnak, bár maga a név is leírja nem?

“Rés-piac”
A szigorú megfogalmazás szerint a

A kifejezés a közgazdaságtanban
szűk, jól megcélozható piaci szektort, ún. piaci rést jelent. Olyan
speciális piacokat, amelyekre a nagyvállalatok kevésbé, vagy egyáltalán
nem fókuszálnak. Mimi.hu

Ez a leírás nagyjából megfelelő de azért annyit még hozzá kell tenni, hogy egy olyan emberekből álló vásárlói csoport, akik sajátos igényekkel rendelkeznek.
Nem felel meg nekik a tömegcikk, amit mindenütt meg lehet venni, nem elégszenek meg az átlagossal, nekik valami más kell.

Szóval tömören a réspiac egy olyan vásárlókból álló szűk, tehát nem nagy tömegekből álló csoport, akiknek sajátos igényeik vannak, amiket tömegeknek szánt módszerekkel nem lehet elérni.

Mik a réspiac jellemzői?

A legjellemzőbb tulajdonsága a réspiacnak, hogy csak egy szűk réteget érint.
Nagy konkurencia harc nincs benne. Amennyiben találtál egy sajátos igényt, akkor elég nagy az esélyed a sikerre, ha kihasználod az alkalmat.
A kezdetekben az előrelátható vásárlók száma nem túl nagy de tudsz erre is befolyással lenni és kiterjesztheted a magát a piacot is a későbbiekben.

Az egyik legfontosabb sajátossága, hogy csak a gyorsan reagálókat támogatja.
Ha felismertél egy sajátos igényt, akkor arra gyorsan kell cselekedned különben a versenytársad leköröz és ő lesz a réspiac alapvető uralkodója.

Sajátos igényekből nincs hiány, amennyit csak akarsz annyit találsz, és lényegében mindvégig lesz piacod és mozgástered.

A réspiac abban tér el a nagyobb piactól, hogy tevékenyebb, mint a nagyobb piacok. Már keresik a megoldásokat a nehézségeikre.

Válaszd ki a célpiacod! Jó jó de hogyan?
Ez egy érdekes húzás mer nem te teremted meg vagy választod ki a piacodat. Nem a piacot kell keresgélned, hanem a mögötte, megbújó sajátos igényt / sajátos igényeket.

A réspiac egy sajátos igényt, egy akaratot mutat. A te feladatod, hogy megkeresed az eddig fel nem fedezett vagy ki nem használt kívánságot,igényt, ami egy embercsoportban megtalálható.

A célcsoportok és a réspiacok tagjai eleve keresik a megoldásokat a problémáikra.

Réspiac Határozd meg a réspiacod

További információért iratkozz fel a hírlevelemre!

Töltsd ki az alábbi űrlapot!

[grwebform url=”https://app.getresponse.com/view_webform.js?u=31gw&wid=16080505″ css=”on” center=”off” center_margin=”200″/]

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük