Kikeltek a kis kacsák

2016. március 30.-án elült a kacsa. Nem tudom mennyi tojás van alatta mert nem is vettem észre, hogy tojik. Na mindegy majd lesz belőle valamennyi gondoltam. Ezután nap mint nap figyeltem a viselkedését. Naponta egyszer szállt le a tojásokról este 19 órakor. Minden nap percre pontosan akkor szállt le, honnan tudta az időt, mert órája az nincs.

Nem tudtam mennyi időre költ a kacsa ezért nyomozást indítottam, hogy a kelési időt megtudjam. Mentem is mindjárt a google keresőbe és beírtam, hogy kacsa kelési ideje. Erre sok találatot hozott és több oldalon megnézve négy hetet írtak. Na de ez nekem nem volt elég így telefonos segítséget vettem igénybe. A nővéremnek már többször keltek kacsák így őt hívtam, hogy megtudjam a kacsa kelési idejét.

Az ő elmondása szerint 5 hétre kelnek a kis kacsák. Ezután még édesanyámat is felhívtam és ő is megerősítette, hogy öt hétre kelnek. Ekkor beírtam a naptárba a kelési időpontot az elüléstől számolva. Ez az időpont május 4 lett.

Folyamatosan figyelemmel kísértük a kacsát naponta többször ránéztünk figyeltük a viselkedését és vártuk az időpontot. Telt múlt az idő és elérkezett a várva várt nap a május 4.

Nagyon szép napos reggelre ébredtünk május 4.-én szerdán.

majus-reggel-600

Éjszakai műszakból hazaérve első dolgom az volt, hogy megnéztem a kacsát, de semmi változást nem láttam még. Csak ült a tojásokon szépen. Na majd később már biztosan kelnek gondoltam. Ezen a napon nem történt semmi nem keltek a kacsák. Majd holnap. mondom magamnak. De bizony 5.-én csütörtökön sem lett még kis kacsa. Na akkor megint indult a telefonos segítség. Először anyukát hívtam, hogy már letelt az idő de kis kacsa az nincs. Azt javasolta, hogy amikor a kacsa ki megy enni akkor egy pár tojást lámpázzak meg. Na mondom ez jó ötlet majd meg vizsgálok egy pár tojást.

De azért még nővéremet is felhívtam, hogy ilyenkor mi van.? Azt mondta csak nézzem meg a tojásokat és ha szép fehérek akkor majd kelni fognak. Ha nem fehérek hanem zöldek akkor nem lesz belőle semmi mert megzápultak. Na mondom akkor először megnézem, hogy fehérek e és ha nem akkor meglámpázok egy párat.

Igen ám de a kacsa mama már nem szállt le a fészekről, így aztán nem tudtam megnézni a tojásokat. Telt az idő már péntek volt de kis kacsa sehol. Ezen a napon reggel amikor ismét haza értem az éjszakás műszakból, első dolgom ismét a kacsa volt és szerencsémre pont szellőztette magát és megtudtam lesni a tojásokat. Nem jött ki csak ott a fészek mellett tollászkodott. Nagy örömömre minden tojás amit láttam fehér volt. Akkor biztos ki is kelnek majd gondoltam.

Eltelt a péntek is a szombat is és kis kacsa még mindig nincs, pedig már nagyon vártuk. Vasárnap reggel ismét első dolgom volt, hogy megnézzem a kacsát de még mindig nem volt kis kacsa. Csak várunk és várunk. Május 8.-án is többször néztük a kacsa mamát de semmi. Ebéd után egy kicsit leheveredtem és szunyókáltam egy kicsit majd felébredtem és irány a kacsa. Semmi, még mindig semmi. Na jó majd lesz és bementem.

Közben a párocskám is aludt egy kicsit majd miután én bementem ő is felébredt és kiment rágyújtani. Kis idő múlva szalad ám befele, hogy van kis kacsa. Húúúúúúúúú gyorsan felkerekedtem és futás kifelé megnézni. Amint kimegyünk látszik már egy kis kacsa fej.

Ezután elmentünk fagyizni, és mire vissza értünk már öten voltak.

IMG_3150

Végül is öt hét és négy napra kezdtek kelni. Még nem tudom hányan lesznek de majd kiderül a végén.

Végül kilenc kis kacsa lett!

kilenc-kacsa-640

Nagy az öröm!

Ezek a kis kacsák nem jöhettek volna létre az apa kacsa nélkül. Ez itt ő.

IMG_3185

 

Comments

comments

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük