Értékesítési tölcsér amely több vevőt hoz neked mint gondolnád.

Értékesítési tölcsér amely több vevőt hoz neked mint gondolnád.

Azt már jól tudjuk, hogy a hagyományos marketing megoldásokkal alapvetően levadásszuk a vásárlókat különböző módszerekkel, eszközökkel. Itt gondolhatunk a valóban jól működő offline módszerekre, amik hatékonyak voltak régebben, de az online világ és a hétköznapi világ változik és a módszereknek eszközöknek is változni kell. A rohanó világban az emberek gondolkodása, cselekedetei, életmódja gyorsabbá váltak és bizony nem nagyon érnek rá arra, hogy megnézegessenek vagy ne adjisten elmélázzanak azon, hogy egy adott dolog nekik tényleg hasznos, vagy csak a siker és az elégedettség érzésével kecsegtet.

Amennyiben online hálózatépítésről vagy vállalkozásról beszélünk akkor az egyik legfontosabb szó amit meg kell jegyeznünk az automatizálás.

Az interneten található lehetőségek olyan nagy mennyiségű információval látják el az érdeklődőket, hogy az, első pillantásra túl soknak tűnhet. A legfontosabb amit ezzel kapcsolatba megtanultam, hogy a legnagyobb állat az elefánt is megehető csak apró részleteire kell bontani. A most kezdő online sikereket akaró személy gyorsan nagy lépésekkel akar haladni és ide nekem az oroszlánt elv mentén halad.

Ekkor szoktam javasolni, hogy bár nagyszerű a lendület és a hév, a legfontosabb a tisztánlátás és a hideg fej, a folyamat megismerése. Első lépésként amit az üzleti partnereimnek javasolni szoktam, kezdésként egy értékesítési tölcsér létrehozása és ezt el is szoktuk készíteni.

Hogyan kellene elképzelni egy értékesítési tölcsért?

A nagyszerű az, hogy nagyon jól érzékelteti az eladási folyamatot angolul sales funnel ha úgy nézel rá mint egy tényleges tölcsérre. Az alap és valóban csak az alap koncepció tölcsér felépítése a célt tekintve mindig az eladásra fókuszál. Felül bele kerülnek az érdeklődők, olvasók nézők és szépen folyamatosan a tölcsér alja felé haladnak végül eladás, értékesítés történik.

A legjobb dolog ebben az, hogy te a ki létrehoztad ezt a tölcsért befolyásod van minden egyes résznél a dolgok alakulására. Látod ki a komoly érdeklődő ki az aki áldozni is hajlandó bizonyos lépésekre és kiszűrhető az aki csak benézett hozzád de nem igazán akar tőled semmit.

Mi kell egy alap értékesítési tölcsérhez?

Az értékesítési folyamat első lépése, hogy legyen egy kommunikációs felületed ahova az érdeklődőket irányítod. Ez lehet egy blog egy weboldal vagy bármilyen felület ahol információt közvetítesz az érdeklődőidnek. Amikor meg van ez a felület akkor értékes tartalommal kell megtölteni, hogy az érdeklődőknek segítséget nyújtson problémájukat oldja meg.

Ezután amint látogató érkezik a felületedre és valami jó dolgot talál akkor ne csak úgy elillanjon hanem ha érdeklődik az iránt amit kínálsz akkor el kell érni, hogy adjon meg olyan adatot pl: e-mail cím, amit utána további tájékoztatásra tudsz használni. Tájékoztatod az üzletedről, akciókról, termékekről hálózatépítőként internetes prezentációra is hívhatod – után követési eszközként tudod alkalmazni és névlistabővítésre az egyik leghatékonyabb módszer!!!

Innentől elindul, hogy valaki az értékesítési tölcsérbe belekerül.

Azzal, hogy megadta az e-mail címét egy kis hidat hoztál létre közte és közted. Ahhoz, hogy fel tudjanak iratkozni hozzád négy nagyon fontos eszközre lesz szükséged.

Értékesítési tölcsér amely több vevőt hoz neked mint gondolnád.

Vevő szerző blog

1. Egy kommunikációs felületre blogra

Értékesítési tölcsér amely több vevőt hoz neked mint gondolnád.

Profi elkapó oldal

2. Elkapó oldal vagy szakzsargonban capture page oldalra/oldalakra és az ehhez tartozó sales page-re (olyan oldal ami mondjuk eladásra szólít fel vagy segít a vásárlásban plusz előnyöket felsorakoztatva)

Értékesítési tölcsér amely több vevőt hoz neked mint gondolnád.

Profi hírlevél küldő, profi hálózatépítőknek

3. Egy hírlevél küldő rendszerre
4. A hírlevelekhez kapcsolt autoresponderre

Nagyon sok eszközt lehet találni az interneten pl: a bolg létrehozáshoz. Üzleti blog létrehozásához tudom ajánlani az Empower Network kalatú blogfelületét. Minden követelménynek megfelel és jelenleg 9$- ért ellehet indulni a blogolással. A 9$ -ért hétnapig kipróbálhatod a felületet de utána is csekély 25$ -ért lehet havonta használni, ezt a felületet használom én is és minden igényt kielégít.

Profi elkapó oldal készítő nélkül nem igazán lehet már sikeresen üzletet építeni. Lehet sok elkapó oldalkészítőt találni én is kipróbáltam jó párat és a landingpagemonkey az amelyik mindent tud megfelel minden követelménynek.

Igaz ez a hírlevélküldő rendszerre is. Profi hírlevélküldő nélkül csak szenvedsz az üzletépítéssel. Kipróbáltam több hírlevélküldő rendszert míg végül a Getrenspons Hírlevél küldő rendszert használom. Nagyon szép tetszetős leveleket lehet készíteni rengeteg előre elkészített sablonból lehet választani és ami a legfontosabb mérni lehet vele a levelek hatékonyságát statisztikát vezet és ellenőrzés alatta tudom tartani a leveleket.
Itt a Getrespons eszközhöz is tartozik egy autoresponder is amit így nem kell külön kezelnem, ez is nagy előnye.
Az autoresponder felelős azért, hogy feliratkozóidnak AUTOMATIKUS és BEÁLLÍTOTT MÓDON kerüljenek kiküldésre a teáltalad megírt hírlevelek. Szóval amikor te mondjuk nyaralsz vagy a családdal foglalkozol, a háttérben működő rendszer elintézi a dolgát és akkor is letájékoztatja az érdeklődőket, amikor te nem vagy a gépközelben esetleg alszol. Mert néha azt is kell.
Ez az apró kiegészítés minden email marketing szoftverben megtalálható, hiszen pontosan tudják, hogy ez igencsak fontos része egy marketinget valamire adó egyén számára.

Értékesítési tölcsér amely több vevőt hoz neked mint gondolnád.

[grwebform url=”http://app.getresponse.com/view_webform.js?wid=10066205&u=5N8j” css=”on”/]

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük